NOKIAN FI 001

Maastoautot tarvitsevat isomman renkaan kuin normaalit autot. Ne tarvitsevat myös renkaat, jotka ovat erityisesti suunniteltu maastoauton painolle. Niiden kuormitettavuus on suurempi kuin henkilöauton renkaan. Maastoauton kesärenkaiden lisäksi tarvitset myös SUV talvirenkaat, jos asut alueella jossa on talviolosuhteet. Ei ole turvallista ajaa maastoautorenkailla, joita ei ole hyväksytty talviolosuhteisiin, vaikka renkaat saattavat näyttää riittävän karkeilta talvisäässä pärjäämiseen. Syynä siihen, miksi tarvitset myös talvirenkaat, on se, että käytetty kumiyhdiste on erilainen, joten se pysyy pehmeänä ja joustavana myös matalissa lämpötiloissa, joissa kesärenkaasta tulee kova ja jäykkä ja se voi tarjota tarvittavan kitkan, jota tarvitset että kykenet ajamaan ja pysäyttämään ajoneuvosi.

Kun etsit maastoauton renkaita, voit etsiä niitä suoraan tarvitsemillasi mitoilla, joten voit esimerkiksi etsiä 175/65/14 kesärenkaat ja valita sopivat löytämiesi joukosta. Hyvät SUV kesärenkaat voivat parantaa maastoautosi suorituskykyä. Jos konepellin alla on urheilullinen maastoauto, jolla on paljon voimaa, kannattaa ostaa siihen sopivat renkaat. Renkaat, jotka ovat hyviä suurella nopeudella ja antavat sinulle optimaalisen hallinnan ajoneuvoosi. Ajaminen renkailla, joiden avulla maastoauto voi reagoida erittäin nopeasti jopa suurilla nopeuksilla ja jolla on lyhyt jarrutusmatka, jos joudut tekemään äkkipysähdyksiä. Hyvät maastoauton kesärenkaat toimivat paremmin märillä teillä kuin halvemmat renkaat. Ne auttavat estämään vesiliirtoa innovaatioiden avulla, jotka voivat siirtää veden paremmin pois tienpinnasta pinnasta ja varmistaa näin, että rengas pysyy kosketuksissa tienpinnan kanssa. Jos kosketus katoaa, rengas kelluu vesikerroksen päällä ja menetät ajoneuvon hallinnan. Tämä on yksi suurimmista syistä onnettomuuksiin kesällä, joten on tärkeää ottaa tämä huomioon, kun valitset maastoauton kesärenkaita.

Halvat renkaat kuluvat nopeammin ja niiden vierintävastus on suurempi, mikä lisää polttoainekulujasi. Nämä molemmat tekijät lisäävät maastoauton omistamisen kokonaiskustannuksia. Voit kuitenkin saada samanlaisen vaikutuksen, jos sinulla on hyvät renkaat väärillä rengaspaineilla. On tärkeää seurata rengaspainetta, koska se vaikuttaa suorituskykyyn ja voi lisätä polttoaineenkulutusta ja renkaan lyhyemmästä käyttöiästä aiheutuvia kustannuksia.

Jos omistat sähkö- tai hybridi-maastoauton, sinun on varmistettava, että ostat renkaita, joita suositellaan käytettäväksi sähkömaastoautoissa tai hybrideissä. Koska ne ovat jopa normaalia maastoautoa raskaampia. Ne tarvitsevat vieläkin kestävämpiä renkaita. Koska kuluminen niissä on yleensä korkeampaa. Sinun on myös kierrätettävä renkaita useammin kuin jos sinulla ei olisi sähkö- tai hybridiä.

Lisätietoja maastoautojen kesärenkaista löytyy osoitteesta https://www.nokianrenkaat.fi/

Sock It Forward

The Appliance of Automotive

Thursday, May 6, 2021