renkaat

Kesärenkaita ei tule käyttää talvikaudella. Ollaksesi suojattu ja voidaksesi ajaa turvallisesti talvikaudella, sinulla on oltava talvirenkaat tai sitten talvihyväksytyt jokasään renkaat. Erityiset talvirenkaat ovat renkaita, joita tulisi käyttää vain talvella, ja niitä tulisi vaihdella kesärenkaiden kanssa. Kesärenkaat pystyvät käsittelemään kaikki muut vuodenajat talvea lukuunottamatta, ja sinun tulisi siksi vaihtaa talvirenkaisiin ennen talven saapumista. Jos ajat jokasään renkailla, voit käyttää niitä koko vuoden ajan.

Jokakelin renkaissa on kumiseos, joka kestää sekä lämpimät että kylmät lämpötilat, joten pito säilyy lämpötilasta riippumatta, kun taas kesärenkaat kovettuvat matalissa lämpötiloissa ja menettävät suurimman osan pidostaan. Tämä on huono uutinen, koska tarvitset todella hyvän pidon talvikaudella. Kulutuspintakuvio on myös hyvin erilainen jokakelin- ja kesärenkaiden välillä, koska jokakelin renkaissa on kuvio, joka on optimoitu pitämään hyvin jäällä ja lumellamutta myös kesällä kuivalla ja märällä asfaltilla. Tämä ei ole aina helppo kehitysprosessi, mutta nämä renkaat ovat saaneet sen toimimaan, joten voit ajaa turvallisesti riippumatta nykyisestä tai tulevasta säästä. Eikä sinun tarvitse huolehtia renkaiden vaihdosta ennen talvikauden saapumista.

Kesärenkaita tulisi käyttää vain lämpiminä vuodenaikoina, silloin kun lämpötila on yli 0 ° C. Kun lämpötila menee alle tämän, sinulla on parempi olla talvi- tai jokasäänrenkaat. Kesärenkaiden ongelmana on, että renkaat kovenevat, kun lämpötila laskee alle nollan asteen, eivätkä pysty tarjoamaan riittävää pitoa liukkaalla pinnalla. On edelleen suositeltavaa, että jos sinulla on pitkä talvikausi, on parasta käyttää talvirenkaita ja vaihtaa kauden jälkeen kesärenkaisiin.

Tämä antaa sinulle parhaan turvallisuuden ja suorituskyvyn koko vuodeksi, mutta se vaatii renkaiden vaihtoa ja sitä että vaihdat ajoissa. Tämä tarkoittaa, että talvirenkaatpitää olla autossasi ennen talven saapumista ja jopa heti, kun lämpötilat laskevat pakkaselle. Pahinta mitä voi tapahtua, on se, että sinulla ontalven saapuessa kesärenkaat, koska sinulla on silloin hyvin vähän pitoa eikä ajo ole turvallista.

Jos sattuu niin yllättävästi että talvi saapuu ja sinulla on kesärenkaat alla, on aina suositeltavaa olla ajamatta ja vaihtoehtoista kyytiä. Jos se ei ole mahdollista, yritä saada auto hinattavaksi huoltoasemalle renkaanvaihtoa varten tai vaihda renkaat itse ennen kuin ajat. Pahinta mitä voit tehdä on se että menet muun liikenteen sekaan ilman talvihyväksyttyjä renkaita.

Lisätietoja talvihyväksytyistä jokakelinrenkaista käy osoitteessa www.nokianrenkaat.fi

Sock It Forward

The Appliance of Automotive

Sunday, Jun 20, 2021